Even voorstellen

Mijn naam is Alma Jansen-Boldewijn (1971). Ik ben een rasechte Puttenaar, en werk vanaf 1993 als logopedist.

Van 2005 tot en met 2008, heb ik mijn logopedische werk gecombineerd met het werken als leerkracht. Voordeel is dat ik kennis heb van pedagogiek en didactiek.

In de praktijk werk ik aan spraak-, kaak-, strottenhoofd-, slik-, adem- en stemproblemen en spierfunctieproblemen in en rond de mond. Waar nodig werk ik samen met andere disciplines.

Op 14 juli 2017 ben ik officieel benoemd tot OMFT kwaliteitsgeregistreerd logopedist. Daarmee ben ik één van de 7 logopedisten binnen Nederland met deze expertise. Dit betekent dat ik op de hoogte ben en blijf van de vakkennis “logopedie en tandheelkunde”. Ik behandel de spierfunctie.

Daarnaast heb ik veel ervaring in het faciliteren van larynx (het strottenhoofd), het behandelen van Cranio Mandibulaire Dysfunctie (kaakproblematiek) en het werken aan luchtwegenproblemen.

Ik werk nauw samen met verschillende orthodontisten en tandartsen in Putten, Ermelo, Harderwijk, Barneveld, Voorthuizen, Nijkerk, Amersfoort en Garderen. Zo bundelen wij onze krachten. Wij willen kinderen en volwassenen helpen om de vorm van het gebit te verbeteren. Soms is een afwijkende spierfunctie de oorzaak van een afwijkende vorm van het gebit. Ik werk aan de functieverbetering (oromyofunctionele therapie), en de orthodontist aan de vorm. Spierfunctieverbetering levert indirect ook vormverbetering op.

Wanneer de spierspanning rondom het strottenhoofd niet juist is kunnen problemen ontstaan. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan stemproblemen, slikproblemen en een gevoel een brok in de keel te hebben. Ik heb extra scholing (faciliteren van de larynx) gevolgd om dit te behandelen. Ook voor kaakproblemen: de mond onvoldoende kunnen openen of pijn aan het kaakgewricht (C.M.D.) en efficiënt leren uw longcapaciteit te benutten, kunt u bij mij terecht.

Kwaliteit heb ik hoog in het vaandel staan. Ik overleg regelmatig met collega-logopedisten. Verder volg ik de nodige bijscholingen,  en volg ik de laatste ontwikkelingen op de voet, door literatuur te raadplegen en het begeleiden van studenten logopedie.

Ik werk van maandag  tot en met vrijdag in mijn logopediepraktijken.

Ik bezoek scholen of heb (multidisciplinair) overleg, als dat voor het behandelproces noodzakelijk is. Dat doe ik in mijn eigen tijd op de dinsdagen.

U bent van harte welkom in mijn logopediepraktijk.